Annorlunda lasagne

2010-01-16 @ 14:11:38
Lasagne med kikärtspuré och svampsås.

Kikärtspurén
Ca 5 dl kokta kalla kikärtor
1 halv grovt hackad lök (gul eller röd)
4 klyftor pressad vitlök
2 tsk olivolja
lite pressad citron
1/2 tsk salt
1/2 tsk vitpeppar
1 dl vatten

Lägg allt i en matberedare och mixa (eller använd mixerstav) till en jämn puré

Svampsås gjord på bechamelsås
2 msk smör
4 msk vetemjöl
7-8 dl mjölk (går med vanlig, havre-, ris- eller sojamjölk)
En burk kantareller a 200g
4-5 färska champinjoner
1/2 tsk salt

Smält smöret och tillsätt mjölet under omrörning(jag föredrar visp), tillsätt mjölk så fort det är klumpfritt. Tillsätt svampen skuren i bitar och saltet. Låt koka under omrörning i 3-5 minuter.

Övrigt
Fullkorns lasagneplattor till 4 lager
1-2 färska tomater skuren i tunna skivor
Riven ost
Jag förkokade lasagneplattorna i osaltat vatten ca 5 min (det klibbade ihop och var svåra att få isär, se till att dela på dem tidigt i vattnet)

Häll på lite av såsen i botten av formen(försök att inte få med så mycket svamp) Lägg ett lager plattor, bred på hälften av purén och några skivor tomat. Nytt lager plattor, på med hälften av svampsåsen. Fortsätt varva med plattor och avsluta med sista lagret sås, tomatskivor och riven ost.

In i ugnen (200-225 grader) i 20-30 minuter.

Förkokar du inte plattorna se till att ha lite mer vatten i purén och mycket lösare sås. Kanske vara i ugnen i 40 minuter.

Smaklig måltid

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback