Plånbok upphittad

2009-03-23 @ 19:28:23
Igår ringde dom från Arena, dom hade hittat min plånbok. Så jag åkte dit och hämtade den idag. Det roligaste var att dom (som snott den) hade tagit 250 kr och tömt myntfacket. Men det fanns kvar 70 kr i sedlar. Så troligtvis har de försökt varit diskreta och inte set 70 kr (de låg bland kvittona), sen har dom gömt den väl, eftersom den inte dök upp förrän nu, tre veckor senare.

Men det finns flera fördelar med att den är upphittad:
Själva plånboken(fast jag köpte en ny i lördags, dock inte lika bra)
Körkortet
Truckkortet
Rabattkort på buss(flera), bio & akademibokhandeln
Kopieringskort på universitetet

Så det känns i alla fall skönt. Nu ska jag snart få mat av Ash! 

Hungrig som en KO!!!

Skola, Jobb och Helg

2009-03-19 @ 23:04:29
Modellteckningen idag gick riktigt bra. Ville inte sluta. Och så var det sista gången. Vi får hoppas dom lägger in ett extrapass sen. Ska övertala min pojkvän o stå lite modell nån dag, hehe. Så ska vi göra tygtryck, det är roligt. Det bästa är ju att man har tillgång till det senare oxå :-) Det är lite som att komma tillbaka till estet.

Prata med far min idag, chefen sa tydligen att jag skulle få jobbet i sommar, det var inte 100% men verkade ändå så. Och så skulle dom tydligen bara ta in 1 person på den reaktorn, förra året var vi tre sommarjobbare.
Skickade iallafall in ansökan nyss, hoppas det blev till rätt person. 

Och imorn bär det av till Gbg, och på lördag blir det Uddevalla. Vi har ju två födelsedagsbarn att fira, Petra och Jonna. På tal om det ska jag fixa Jonnas presenter nu.

Tandverk

2009-03-15 @ 21:47:38
Vilken vecka jag haft. Och då borde jag inte klaga för det är inte jag som haft ont. Men det tär på den brevid oxå..
I onsdagskväll fick Ash tandverk, visdomstanden som börja komma. 
Sent på kvällen var det så illa att han fick ta lite whisky för att somna, och sov gjorde han sammanlagt i en timme den natten, och jag sov uruselt, vaknade hela tiden.
På morgonen fick jag ringa hans lärare, Anna (känner henne), och tala om att läget var riktigt dåligt. Ash var ljus och ljud på drama 2:ornas föreställning(Hamlet). Så han åkte in för det. När han kom hem var det riktigt dåligt, plus att han hade glömt lämna ifrån sig redigeringsnyckeln till nån på skolan. 
Så Tuva satte sig i bilen och körde till Molkom. Ash ringde tandläkaren och fick en tid på tisdag. På kvällen drack han mycket whiskey, fyllan dövade smärtan, vi båda tacksamma och fick en natts sömn. 
Ash började plågas vid sex på morgonen. Vid åtta åkte vi till akuten och jag blev språkrör mellan Anna och Ash eftersom det var en föreställning även då och nu kunde Ash inte åka in. Akuten kunde inte hjälpa oss, men efter en kvart i telefonkö fick han en akuttid hos tandläkaren, så vi for dit. De spolade rent och tipsade om ipren och panodil, tydligen en bra kombination. 
Ash somna direkt när vi kom hem och sov i flera timmar, vaknade sen lättad åt att smärtan var försvunnen. Så nu går han på tabletter eftersom smärtan kommer tillbaka då och då.

Sen blev det rätt hårt igår, vi var på öppethus i Molkom, jag såg de nya filmerna och Hamlet. Hjälpte till vid Hamlet-föreställningen, delade ut program till publiken, blommor till skådisarna och hjälpte till att rigga ner. 
Träffade Ida och alla andra som går där, och Jens oxå. Festa loss på kvällen och hade riktigt kul för en gångs skull (festerna i molkom är inte vad dom en gång var). Däremot var dagen efter inte lika skojj för Tuva, vekling har jag blivit, ska nog börja med resorb, inte att underskatta. Så dagen idag har varit seg. Hemma vid 12 och Ash jobba med Hamlet och kom hem vid 18 nåt.

Flydde idag

2009-03-07 @ 22:44:49
Tillslut fick jag fly. Jag och Daniel flydde till en pulkabacke i Våxnäs och åkte tefat.


Resulterade i skratt, glädje och jävligt ont i rumpan. Hehe

Dessutom orkade jag faktist o ta tag i disken nu ikväll, som hade hopat sig stor och övermäktig, och under tiden städade Ash upp och torkade golvet. :-)
Så tillbringade vi lördagen!
Men nu blir det nog film!!!

10 månader

2009-03-07 @ 00:27:36
Idag är det våran 10 månaders dag :)
Så jag köpte tulpaner :) 


Det gav visst Daniel lite dåligt samvete, för att inte han köper blommor. Men ska jag ge honom lite cred så är det oftast han som kommer ihåg våran dag; den 6:e varje månad, först.

Ville bara fly idag, inte för att det är våran 10 månaders dag, utan för att jag känner mig så instängd. Instängd i lägenheten och instängd i Karlstad. Det rann liksom över förra fredagen. 

OLYCKSFREDAGEN! Den började med tre parkeringsböter på förmiddagen, för att jag glömt förnyat p-biljetten här utanför hemmet på några dagar. Sen på natten blev min plånbok stulen. Och det värsta med det är att man känner sig antastad och så blir det så mycket onödiga utgifter för mig. Dom fick inte ut mycket men jag förlora säkert en tusenlapp och en jä**a massa besvär. Det är nytt körkort, nya bankkort, medlemskort, bibliotekskort, busskort osv.
Det blev ett väldigt jobbigt avslut på den dagen, och "baksmällan" var psykiskt fruktansvärd. Den har lite smått hängt i sig i en vecka, jag känner fortfarande av det, har kännt mig naken och instängd utan plånbok och utan möjlighet att få ut några pengar. Idag fick jag första bankkortet tillbaka och har kunnat handlat.


Leker med choklad hösten 08
Jag o Dannie som leker med choklad

Ringde Dannie idag, min underbara goa Dannie. Trodde inte att det skulle vara så jobbigt att vara ifrån henne, eller igentligen alla vänner, men framför allt min Dannie. Och dels muntrade hon upp mig, trots att jag inte fick fly Karlstad, men så skrämde hon mig lite. Hon skrämde mig för en förväntan. En förhoppning. Det är så att Björn ska söka samma utbildning i Trollhättan som vi, och då ska "Dan & Björnie" flytta dit båda två. Och vi kommer bo i samma stad nära och underbart. Blev förhoppningsfull men oxå rädd. Är det för bra för att vara sant, kommer alla komma in???? Men det måste vi. Vi tre och så Toni. Sen hoppas jag inte på någon mer (förlåt alla underbara Molkomälsklingar). Men det räcker så :p De blir perfekt med oss fyra. Nästan så vi skulle bilda ett "Mini-Nordan" (ett kollektiv) där nere :) vore väl mysigt i en stor 4:a. Hehe.

Roy Andersson

2009-03-06 @ 22:37:13
I onsdags lyckades jag smita med på en filmvisning och guidad tur med Roy Andersson. Han har varit med och sammanställt en utställning som handlade om Sverige och förintelsen. (Som jag tittat på tidigare, på Värmlands museum, förra gången jag var där). Men nu fick vi lite guidning av Roy. Och efter det kollade vi på hans skolfilmer och ett par kortfilmer. Det var väldigt intressant att se och väckte många frågor och förundran. 

Det var Molkom som skulle dit och jag lyckades få Mats plats, eftersom han inte kunde, så det var snällt. Jag trodde det skulle ta 2-3 timmar eftersom jag trodde det var bara filmvisning. Men vi var på museet från 15.45 till 21.30
Men det var en trevlig kväll, kul att göra något.

Det händer ju inte så mkt i Tuvas liv så varje sak är något stort :p