Molkom - vara där, men inte vara med

2008-08-26 @ 15:20:58
Nu har jag varit i Molkom igen då, kändes helknepigt. Men det var första av troligtvis många besök. Så jag vänjer väl mig såklart. Åkte dit i lördags, bakfull efter festandet med Martin, tillbringade fredagen i Enköping, och åkte inlines, blev full och badade och frös halvt ihjäl, det sista var mindre trevligt.

I Molkom skulle de bli fest, men hälften skulle ut och hälften var kvar, vi var kvar och det blev rätt okay.
När jag kom in på Nordan (Ash hade hämtat mig i Krhmn) Kom 4 glada något fulla människor och krama om mig, sen kom dom förbi en efter en. Dom var glada o se mig, och jag dom. Välkomna mig och sa att "nu känns allt som vanligt igen" :) Det kändes skönt att vara där. Konstigt med en massa nytt folk som sprang omkring, pratade med några av dom men mest med mina vänner och Ash förståss.

Vi som var kvar i Molkom under kvällen vänta på en bra efterfest, och dom som var iväg trodde vi skulle ha dragit igång en kalasfest, så det blev rätt drygt. Slapp vara bakis på söndan iaf, skönt det. Vi fick fint o härligt väder, så det blev mys o prat på gräset, pizza och film. Och så ett dopp, det var kallt, och mer film senare.

Sen var det skoldag, måndag. Jag gick upp till fikat, men åt frukost på nordan, tog en promenad, såg en död räv. Till lunchen kom Ash o hämta mig, var lite nervös att gå till matsalen, kändes så konstigt, träffa alla lärare, betala för maten, och sakna sina klasskamrater. Men de gick väl bra de med, fick betala externatpris(altså billigare) och sitta vid vårat långbord, men alla var mixtrade. Det var nog mest video där nere 1or och 2or, sen satt de drama folk i mittenbordet. Efter ett tag fick mats syn på mig och kom o krama mig. Det var trevligt o se han igen.

Så var det Anna Almroth som blev glad, och ännu en kram av Mats. Senare träffa vi Maria oxå, så var det klart, alla lärare hälsade på. Sen fick jag fördriva tiden när Ash hade lektion, fixa lite på nätet och sen satt jag i solen/skuggan och teckna lite, det var mysigt. Tog det lugnt, det kan vara skönt det oxå.

Till middag blev det hemgjort, har inte råd med skolmat jämt, och gos med Ash efter. Sen fick jag ångest för o åka därifrån, trots att jag ska tillbaka innan jag knappt märkt att jag varit borta(onsdagkväll). Tror jag har en underligande enorm oro och disharmoni som då och då tränger sig ut och gör mig rädd, och nedstämd.
Kom hem aldeles för sent och sov dåligt. Bitvis ganska slitigt på jobbet idag. Jobbigt o bo på 3 ställen, men så är det. Tur jag har en underbar pojkvän att älska.

Så det var första gången i Molkom, och jag kände mig ganska utanför när jag inte fick vara med, jag går ju inte där längre. Tror de kommer vara lättare så småningom. Det finns iaf. bra och mysigt folk kvar, trots bortfallet av mina klasskamrater. Är idag mycket glad att jag blev kompis med många ettor, är trevligare nu när man kommer hålla till där en del :)

Ash & Jag

2008-08-21 @ 18:49:55
sommar 08
En underbar sommardag på västkusten.

Uppmuntrande samtal i regn

2008-08-21 @ 18:02:21
Konstiga vägar livet tar ibland. Har tänkt hela sommaren att det blir nog bra för Daniel när han börjar Molkom igen, då får han roligt och massor att göra. Och jag då, jag klarar mig alltid, har ju massor att göra och pyssla med, ingen fara. Men så poff så blev det tisdag den 19 augusti. Jag blev uppringd av chefen på morgonen, han bad mig börja tidigare, klockan 14, jag sa ja. Kanske var dumt, allt blev stressigt, att hinna med allt innan jag var tvungen att åka, och Daniel skulle åka samtidigt, jag hann knappt få en puss innan jag cyklade till jobbet, och han försvann, tänkte på vägen till jobbet(var en aning sen) att han skulle åka efter och ge mig en puss innan jag var tvungen att springa in på caskos område.  Och när jag cyklade iväg, packade Daniel in det sista i bilen och åkte till casko i hopp om att hinna före mig, men då var jag precis framme vid stämpelklockan. 

Hela dagen överhänge en total hopplöshet och känsla av att blivit lämnad, blivit lämnad för Molkom, ensam, och en känsla av att vi skulle vara ifrån varandra i ett år, även om jag visste att så inte var fallet. Jag hörde ingt från honom på hela eftermiddagen trots ett sms, framåt åtta tiden fundera jag på o ringa, men kom på att dom säkert fikade då, det är ju lite speciellt första dagen i Molkom, jag vwet ju har ju varit med i 2 år. Men jag kände mig bortglömd och saknade honom, efter bara några timmar ifrån honom. Han hörde av sig efter 9 nån gång. Då blev jag glad. Allt är ju bra mellan oss, och jag är absolut inte bortglömd av honom, men känslor är konstiga.

Idag var jag övertygad om att det var onsdag, ska till Molkom på lördag, och ska jag erkänna så saknar jag inte bara Daniel, utan flera som är i Molkom, stämningen, aktiviteterna och hela molkom grejen, som Daniel får vara med om, utan mig. Känns så konstigt att ha nått kvar där, och höra om det, utan att delta. Jag hade tänkt att nu när jag ska vara ensam i min lägenhet, ska jag göra iordning i min takt, och pyssla med saker som kanske inte lämpar sig när man är två, sånna där småsaker som att placera om bökerna i bokhyllan, och sortera ut pysselgrejor i olika boxar. Men idag tappade jag all glöd, lust och energi. Kände mig ensam, övergiven och kraftlös. 

Har velat prata med någon vän, och dom som är lättast att prata med är Camilla och Danielle, dom är ju trots allt mina bästa vänner. Men båda har precis börjat högskola, och allt vad det innebär, nollning, flytt och nytt. Jag vet ju, och jag kände att det var opassande att ringa, iaf om jag ville beklaga mig och prata ut, de var antagligen uppfyllda av glädje och en massa aktiviteter. Så jag drog mig för att ringa, nu i efterhand förstår jag inte det, jag menar jag blir alltid glad när dom ringer, vare sig dom mår bra eller dåligt, och tar mig alltid tid att prata. Skulle jag inte ha tid så säger jag det, och dom gör väl samma sak, vet inte varför jag känner mig ivägen, borde känna dom så väl vid det här laget för o veta att jag inte är ivägen för någon av dom, men det är ju samma sak med Daniel, även om han säger att jag får ringa när som helst och hur mycket som helst, så vill jag inte störa när han kanske festar, har lektion eller håller på med nåt, vill inte störa, inte vara ivägen.   

Jag gick ut på en kort promenad mellan regnmolnen, ville gå till en skog, men visste inte var det fanns nån, så jag bara gick, sen ringde jag Camilla. Och hon lura mig först om att hon skulle flytta hem, att utbildningen var kass, jag gick på det och blev ledsen för hennes skull, det kom lite som ett slag, när jag själv var nere, när hon sa att hon bara skojja så rann tårarna över, jag blev både glad att det inte var sant och lite arg för att blivit lurad. Sen berätta jag om allt, och vilket stöd, hon sa dom rätta orden, gav mig ny kraft, och chockade mig med att det var torsdag, inte onsdag som jag trodde. Jag vet att jag måste kämpa och vara stark som jag brukar, men behöver lite stöttning på vägen. Det är så skönt att ha äkta vänner, vänner som förstår. Hon hade varit på en föreläsning och refererade några citat: "You must control your emotion,s or the emotions conrols you" och " om man bara ser till de små detaljerna, så är man kanske inte större än så" och så alla tänka positivt grejer, som att se till det lätta och det som är bra istället för tvärtom. Och det är ju så sant, jag vet ju det, men troligtvis behöver jag höra det ändå :)

Sen la vi på och det regnade, jag hade paraply, fast jag brydde mig inte om att bli lite våt, jag gick med lätta steg och handla, massa gott te, och lite annat, sen satte jag igång här uppe i min fina lägenhet på 3:e våningen. Det är inte så mkt att plocka med, det är svårt med det sista, jag har inte förvaringsutrymme till allt, så jag plocka lite, o pyssla lite, lyssnade på Winnerbäck, och insåg, att jag tidigare på dagen lyssnat på en ljudbok, och trots att den är bra, är den inte så uppåt och dessutom måste man vara tyst hela tiden för att inte missa saker, speciellt svår i köket att höra, då hämmar det när man måste plocka, diska o laga mat. Tror att det drog ner min kraft o energi lite. Ibland är det mkt bättre med bara musik :) 

Nu känns livet mkt ljusare, trots regnmolnen, men "bakom varje moln finns en sol", citat av Patrik Andersson :P
Ska prata med Martin ikväll, åker kanske dit och festar lite imorn, behöver känna att jag har nåt eget oxå, inte bara Molkom. Jag hinner nog med Molkom, men däremot kanske inte Martin, så det är nog väl vald tidpunkt. 
Fick förlängt på jobbet idag oxå, september ut iaf. Hoppas på mer sen, lite jobbigt att leva i ovissheten, med förlängt månad för månad... men men. 

Nu ska jag pyssla lite, tack Camilla för ett upplyftande samtal i regnmolnens mörker:) älskar dig vännen.

Inflyttning

2008-08-16 @ 16:03:23
Flytten skedde ju för länge sen, vi var tvugna att flytta då, men jag hade ingen tid att packa upp mig. Och på mina ledigheter har jag bara velat träffa Ash. Så det har blivit många turer till Uddevalla, men förra helgen då var det slut på det för ett tag.
 
E-tuna
Ash sluta jobba och kom upp till mig i Kristinehamn, sen när jag slutat min period så åkte vi tillsammans till E-tuna, och nu har vi spenderat flera dagar i min nya lägenhet. Den kommer bli mysig, det har kännts jättebra att vara där med Ash.
Först kändes det inte så bra, kändes som om jag inte ville bo där och att jag varken ville packa upp grejer i onödan(om jag ändå skulle flytta) eller sätta upp något på väggarna, men efter nån dag så gick det över. Och när päronen kom på en fika igår, var jag riktigt nöjd med vad vi åstakommit.

Mycke o göre
Vi har fixat, packat upp, sattit upp hyllor o lampor, diskat ALLT mitt porslin och alla husgeråd. Har varit nerpackat på vind i flera år. Bland möss och flugor.
Och sen har vi hunnit med lite runtikring oxå. Handlat en massa mat och lite annat, sålt min laptop till päronen och installerat den(med trådlöst bredband). Fikat hos farmor, och gått på bio. Det är nog det häftigaste av allt. Vi kunde verkligen gå på bio. Tog en kvart att promenera ner. Det var jätte mysigt. Vi såg Arkiv X i en pytteliten salong, 24 platser bara :) 

Inflyttningsfest kanske
Är på jakt efter soffa o bord, spanar efter ett indiskt soffbord och en svart ektorpsoffa (tänkte köpa en billig och nytt överdrag på IKEA). Och när jag skaffat det. Så kanske jag ställer till med en inflyttningsfest, vi får se. Vet inte när det kan passa sig. Men de vore kul o ha dit lite folk oxå. Jag trivs med folk på besök. Har funderingar på o skaffa gutar hero oxå, och och dansmatta. Tycker det är skojj, och väldigt socialt. Sen gäller det bara att få folk o inse hur trevligt det är hos mig :P

Centralt o bra: 2 min till ica-affär, 5 min till buss o tåg, 10 min till centrum.

Säger: Välkommen att besöka mig!