Smörgåstårta
2009-05-21 @ 00:50:48Gjorde sömrgåstårta för en vecka sen, riktigt mumsig, ska se om jag kommer ihåg receptet. Jag har aldrig gjort det tidigare och hittade på eget efter inspiration från nätet.
Niice va?? Mums var det
Du behöver:
ca 1/2 Rasker (rostbröd-lite grövre)
ca 1/2-1 liter naturell yoghurt
ca 300 g keso
två tomater
en bit gurka
2 halva paprikor i olika färg
1 portionsbit lax
1 burk tonfisk
3 kokta ägg
kryddor o salt
Förberedelser kvällen innan:
Häll yoghurten i ett kaffefilter och låt det rinna av över natten.
Tina laxbiten i ljummet/varmt vatten en stund, skär laxen i små bitar. Koka sedan upp laxen i lättsaltat vatten, sjud i ca 5 minuter. Häll av och låt svalna.
Skär en tomat, paprika i tunna bitar/strimlor.
Blanda ihop tonfisk, laxen, tomat och paprika med keson till en röra. Krydda med salt, citron, örter peppar och chili.
Skär bort kanterna på brödskivorna, och skär ev för en form på tårtan.
Placera ett lager bröd och bred på med röran osv. sammanlagt 3 lager bröd, 2 lager röra.
Täck med plast och ställ i kylen.
Gör klart tårtan dagen efter:
Häll den avrunna yoghurten (nu är det färskost) i en burk, krydda med salt, citron, örter o vitpeppar.
Bred ut färskosten i ett tunt lager över hela tårtan även kanterna. Dekorera med tomat, gurka, skivat ägg.
Sen är den bara att njuta av :)
Kommentarer
Postat av: Camilla
Underbart gött, vad det verkar!
Trackback