Thaisoppa med räkor

2009-12-19 @ 00:15:54
För 2 personer    -    går mycket snabbt att tillaga

4 medelstora champinjoner
1,5 röd paprika
10 cm purjolök
2 vitlöksklyftor
2 dl skalade räkor(eller kräftstjärtar)

1 msk olja
1 burk kokosmjölk
3 msk vetemjöl
2 dl vatten

2 tsk grön currypasta
salt
ev 2 krm curry och 2 krm gurkmeja


Skär purjon i strimlor. Fräs den tillsammans med currypastan och curryn i en kastrull med olja. Skär paprikan och champinjonerna i bitar. Skala och hacka/pressa vitlöken.
Häll kokosmjölken över löken, häll i grönsakerna och övriga kryddor. Koka soppan en stund på svag värme och rör om ibland. Under tiden; gör en redning genom att vispa i vatten i en liten skål med mjöl. Häll redningen i kastrullen. Häll i räkorna. Koka minst 3 minuter med omrörning då och då för att få bort mjölsmaken. Smaka av soppan och servera gärna med bröd.

En god och smakrik soppa med härlig gul färg om curry och gurkmeja tillsätts. Hettan i såsen kan man variera med mängden currypasta som är väldigt starkt i sig. Denna soppa skulle oxå passa utmärkt som kycklingsoppa om man bytte räkorna mot tärningar av kyckling.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback